Nobel
KOMPANIJE
Zvornička Alumina zaposlila 45 radnika, u tijeku investicije vrijedne 22 milijuna KM
Objava: 12.9.2017 / 10:51
Prikaza: 167
Autor: Manager.ba/eKapija.com
Zvornička Alumina zaposlila 45 radnika, u tijeku investicije vrijedne 22 milijuna KM
0

Kompanija Alumina iz Zvornika zaposlila je još 45 radnika, od kojih je 15 inženjera mašinstva, tehnologije i elektrotehnike.

Početkom narednog mjeseca bit će primljeno još 15 inženjera i Alumina će tada imati 150 visokostručnih kadrova, priopćeno je iz ove kompanije.

Nakon uručivanja ugovora o radu, predsjednik Upravnog odbora kompanije Alumina Milorad Motika rekao je da prijemom novih radnika ova kompanija popunjava radnu snagu za projekte koji su rađeni u tijeku ove i prošle godine.

- Prijemom novih radnika pripremamo radnu snagu i za pogon Zeochema koji se gradi preko puta Alumine, da se obuče kako bi bili spremni za rad u novom pogonu, jer je cijena proizvoda Zeochema jako visoka i ne smije biti škarta - rekao je Motika.

On je naglasio da je Zeochem partnerska firma Alumine i da je neophodno da dobije obučene radnike, dok će jedan dio radnika biti raspoređen u proizvodni program Alumine.

Govoreći o ulaganjima, Motika je rekao da će u ovoj godini biti investirano oko 22 milijuna KM u dva proizvodna pogona i obdanište.

- Obdanište, koje se nalazi u neposredno uz Aluminu, počinje da radi najkasnije 1. listopada. Kada je riječ o novim investicijama, planiramo da do kraja mjeseca sklopimo još jedan ugovor sa inozemnim partnerom, što za sobom povlači ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta - rekao je Motika.

Od travnja 2013. godine do danas kompanija Alumina zaposlila je 757 novih radnika. Privredno društvo Alumina zapošljava ukupno 1.467 radnika.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS