Nobel
KOMPANIJE
Začini iz Velike Kladuše na baltičkom tržištu
Objava: 6.9.2017 / 08:35
Prikaza: 164
Autor: Manager.ba/Nezavisnenovine
Začini iz Velike Kladuše na baltičkom tržištu
0

Poduzeće “Kolmix” iz Velike Kladuše, koje se bavi proizvodnjom začina i dodataka jelima i slasticama, plasirat će ubuduće svoje proizvode na tržište Estonije, Letonije i Litvanije, potvrdio je direktor ove firme Nedžad Mezildžić.

Prema njegovim riječima, potpisali su ugovor s najvećim dobavljačem prehrambenih proizvoda na tržištima pomenutih baltičkih zemalja vrijedan 200.000 eura, pišu Nezavisne novine.

– Prijavili smo se na raspisani tender i na kraju smo odabrani zahvaljujući kvalitetu naših proizvoda i povoljnim cijenama. Maksimalno ćemo se truditi da u narednom periodu osiguramo povjerenje i povećamo naše prisustvo na ovom tržištu, istaknuo je Mezildžić.

Prema njegovim riječima, ugovorom je preciziran izvoz šest proizvoda, iako ova firma danas ima širok asortiman koji obuhvaća ukupno 125 vrsta proizvoda.

Na području Bosne i Hercegovine jedina su firma koja je specijalizirana za pomenutu vrstu proizvodnje, a više od 70 posto proizvoda plasiraju na europsko i arapsko tržište.

– Baštinimo proizvodnju koja se nekada odvijala u pogonima “Agrokomerca” i trenutno zapošljavamo 25 radnika, s tim da uskoro planiramo zapošljavanje još desetak radnika, potvrdio je Mezildžić.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS