Nobel
SPARK
U Mostaru počela IT konferencija 'Betapitch'
Objava: 8.9.2017 / 11:35
Prikaza: 396
Autor: Manager.ba
U Mostaru počela IT konferencija 'Betapitch'
0

Prvo međunarodno startup natjecanje i konferencija "Betapitch" održava se danas u Mostaru.

Po riječima Marka Zeljka, startup menadžera Sparka, jednog od organizatora konferencije, u Mostaru su se u petak okupili lokalni i regionalni informatički startupi, poduzetnici, predstavnici akceleratora i inkubatora, kao i predstavnici investitora iz cijele regije.

Najzanimljiviji dio konferencije je finale startup natjecanja.

- Prijavilo se 26 startup, a za prvu nagradu natjecat će njih deset. Nagrada je odlazak na natjecanje Meet & Match u Sloveniju koju omogućava ABC Accelerator. Druga nagrada je odlaska u Berlin na BETAPITCH Global - kazao je Zeljko.

Mogućnost za prijavu imali su startupi iz područja mobilnosti i transporta, zatim energije i okoliša, pametne kuće, robotike i proizvodnje, analize podataka, internet sigurnost, edukacije, društvenih mreža, e-zdravstva, e-tržište i digitalne zabave.

Od 26 prijavljenih startupa za finale je odabrano njih deset, od kojih je sedam iz Bosne i Hercegovine, dva iz Izraela i jedan iz Crne Gore.

U okviru današnje konferencije bit će organizirani i sastanci startupa s mogućim partnerima i investitorima, radionice prezentacijskih vještina, predavanja i diskusije, piše Fena.

Sinoć, uoči Betapitch Mostar eventa, organizirana je poslovna večera powered by ABC Accelerator, gdje su se okupili lokalni i regionalni poduzetnici, predstavnici akceleratora i inkubatora, ali i investitori iz regije i šire.

Organizator Betapitch događaja je SPARK, Betahausa iz Berlina, Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, SwissEP, GIZ, INTERA i HD Kosača.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS