Nobel
MOSTAR
Svečano otvorena Pučka kuhinja fra Didaka Buntića u sklopu Dompesa
Objava: 6.9.2017 / 09:00
Prikaza: 224
Autor: Manager.ba/Fena
Svečano otvorena Pučka kuhinja fra Didaka Buntića u sklopu Dompesa
0

Dijelovi kompleksa ''Dompes – Kuće kruha i duha'' otvoreni su sinoć u Mostaru. Pučku kuhinju fra Didaka Buntića u Dompsu svečano je otvorio hrvatski premijer Andrej Plenković.

Naime, radovi na Studentskom domu, pučkoj kuhinji i Međunarodnom centru za dijalog Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla započeli su u siječnju 2015. godine. Dvije i pol godine fra Iko Skoko, kao voditelj projekta, neumorno je radio za ovaj dom i sada s ponosom može reći da su radovi gotovo završeni i da je Dompes konočno otvoren.

- Znali smo da je ovaj projekt velik, ali nismo baš mogli predvidjeti da će ga ovako dobro ljudi prihvatiti i da će tako velikodušno darovati svoj dio novca, jer ima osoba koje su darovale možda i posljednju svoju marku, naglašavo je fra Iko Skoko posljednjih dana, tjedana i mjeseci dok smo razgovarali o Dompesu, jednom od najvećih studentskih projekata u BiH, u njenoj novijoj povijesti.

Pučka kuhinja fra Didaka Buntića otvorena u povodu obilježavanja 100. obljetnice spašavanja djece od gladi i smrti. Hrvatska potpora BiH je ne samo deklaratorna, već konkretna i operativna, bilo da je riječ o rješavanju otvorenih pitanja ili konkretnim projektima, kazao je Plenković, prenosi Fena.

Po njegovim riječima, najvažnije je da Hrvatska na BiH prenosi svoje iskustva o europskom procesu i podupire reforme koje trebaju učiniti BiH učinkovitijom.

Što se tiče financijske potpore projektima u BiH, Hrvatska je u proteklom razdoblju u tu svrhu izdvojila 3,2 milijuna kuna, a Plenković je najavio kako će se ta potpora i nastaviti.

Projekt mostarskih franjevaca koji vodi fra Iko Skoko - Dompes je višenamjenski kompleks u kojem će biti smješteni dom za studente slabijeg imovinskog stanja, pučka kuhinja koja je otvorena te Međunarodni centar za dijalog.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS