Nobel
DOGAĐAJ
Sarajlije proslavile 10. ''praznik biciklizma'' Giro di Sarajevo
Objava: 11.9.2017 / 11:06
Prikaza: 544
Autor: Manager.ba
Sarajlije proslavile 10. ''praznik biciklizma'' Giro di Sarajevo
0

Tradicionalna rekreativna biciklistička vožnja Giro di Sarajevo, održana u nedjelju, još jednom je pokazala opredijeljenost velikog broja građana Sarajeva za život u skladu sa zdravim navikama, sve veću razinu svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom.

Već poznatom rutom dužine 13 km, sa startom na Dobrinji i ciljem na Vilsonovom šetalištu, jučer je vozilo oko 3 000 biciklista, građana, uz jedini uvjet da imaju više od 12 godina i da posjeduju bicikl. Zajednički cilj sudionika, organizatora i partnera, bio je promocija ideje vezane za izgradnju profesionalne biciklističke infrastrukture na razini grada Sarajeva.

Podršku projektu i ove godine pružila je kompanija Lactalis BH koja je sa proizvodima Dukat fit i Dukat čokoladno mlijeko obezbijedila dodatnu energiju i okrepljenje za bicikliste.

''Sretni smo što se iz godine u godinu sve više građana odlučuje za zdrave životne stilove i prepoznaje ciljeve udruženja Giro di Sarajevo jer su to ciljevi za koje se zalaže i Lactalis BH. Potvrda tome su i naši uposlenici koji su formirali Rekreativni biciklistički klub koji je branio boje Lactalisa BH na ovoj vožnji'', izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketinga kompanije.

Zadovoljstvo sudjelovanjem velikog broja biciklista na desetoj po redu vožnji Giro di Sarajevo iskazao je i predsjednik udruženja Giro di Sarajevo Nisad Selimović:

''Ova vožnja za nas je vrlo značajna jer smo uspjeli napraviti svojevrsni praznik biciklizma u Sarajevu koji se s nestrpljenjem i radošću očekuje svake godine. To je i potvrda svima nama iz organizacije da slijedimo dobar put za ostvarenje osnovnog cilja Udruženja, a to je obezbjeđenje što boljih uvjeta i infrastrukture za sve ljubitelje biciklizma u Sarajevu i BiH''.

Nakon dolaska na cilj kod Zemaljskog muzeja, sudionicii vožnje su nastavili druženje uz glazbu i poklone koje su pripremili organizatori i partneri projekta.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS