Nobel
SPARK
Prvo internacionalno startup natjecanje i konferencija BETAPITCH Mostar
Objava: 6.9.2017 / 13:24
Prikaza: 249
Autor: Manager.ba
Prvo internacionalno startup natjecanje i konferencija BETAPITCH Mostar
0

U Mostaru se održava prvo internacionalno startup natjecanje i konferencija BETAPITCH Mostar. Datum održavanja je petak 08.09., a mjesto je Kosača.

Događaj će okupiti lokalne i regionalne IT startupe, poduzetnike, predstavnike akceleratora i inkubatora, ali i investitore iz regije i šire.

Program je uistinu zanimljiv, te otvoren i besplatan za sve zainteresirane.

Predstavnici organizacija poput EIT Digital, Burch University, Supreme Factory, #CPHFTW i weXelerate podijelit će svoja iskustva iz startup svijeta, a nakon toga će se deset pažljivo odabranih startupa natjecati za nagradu – put u Berlin i sudjelovanje na BETAPITCH Global eventu. Prije proglašenja pobjednika, možete poslušati panel diskusiju na temu startup zajednice u našoj državi. Na kraju slijedi druženje s predstavnicima SPARKovih partnerskih organizacija: betahaus, Ambasada Savezne Republike Njemačke, SwissEP, GIZ, INTERA, HD Kosača, Ministry of Programming, Mandeks i mnogim drugima.

GLAVNA POZORNICA

10:00 Službeno otvorenje BETAPITCH Mostar – Andrea Čordaš (SPARK Mostar), Anna Richard (betahaus Berlin), Christian Sedat (Ambasada SR Njemačke u BiH)
10:15 Integriranje obrazovanja, istraživanja i poslovanja u startup ekosustav – Thomas Kösters (EIT Digital)
10:45 Ugrađivanje inovacijskog DNA u bh. mladež – Malcolm Duerod (Burch University)
11:15 Kako proširiti posao izvan granica države – Maurice Beckand Verwee (Crosspring)
11:45 Od nule do prve investicije – Jasenko Hadžić (#CPHFTW)
12:15 Uključivanje startupa u korporacije – najčešće greške i najbolje prakse – Mona Hübl (weXelerate)
11:00 Ručak
14:00 Startup natjecanje: pitching
16:00 Diskusija: Startup zajednica u BiH – prvi koraci – Aiste Lehmann, Jasenko Hadžić, Natasha Lazarovska, Dejan Aleksov, Naida Vikalo, Marko Zeljko
16:30 Startup natjecanje: proglašenje pobjednika
17:00 Druženje

Želite biti dio digitalne transformacije Hercegovine? Rezervirajte svoje mjesto na BETAPITCH konferenciji: betapitch.spark.ba.

SASTANCI S TVRTKAMA I INVESTITORIMA

11:00 Meet & Match – 1:1 sastanci sa startupima (powered by ABC accelerator)
13:00 Ručak

EIT Digital i ABC Accelerator organiziraju Meet & Match turneje u regionalnim većim gradovima s ciljem povezivanja najboljih startupa iz naše regije s partnerima u razvijenijim ekosustavima. U prosincu će EIT Digital i ABC Accelerator organizirati veliki događaj za najbolje startupe i globalne korporacije. EIT Digital implementira aktivnosti koje će pomoći ekosustavu u nastajanju. ARISE Europe je program koji je osmišljen kako bi potaknuo regionalni rast u balkanskim zemljama. Cilj je povezivanje lokalnih i regionalnih inovacijskih centara s EIT Digital-ovim inovacijskim i obrazovnim ekosustavom.

Osim programa 8.9. koji je otvoren i besplatan za sve zainteresirane, dan prije (7.9.) rezerviran je za startupe. Ukupno 15 startupa koji su se prijavili na BETAPITCH startup natjecanje i prošli predselekciju učit će od mentora i borit se za svojih 5 minuta na startup natjecanju. U finale prolazi 10 od ovih 15 startupa:

- Amplius electronics
- AOX Development Studio
- blablaDev
- ClearHum
- ClockworkBriefcase
- DTK Smart-tech
- EKOMARKET
- Free tour by me
- Letos
- Pimatico
- Social Spot
- Sophico
- Toleero
- VRET
- When in X

Želite poslušati tko će najbolje pitchati svoj startup? Rezervirajte svoje mjesto na BETAPITCH konferenciji: betapitch.spark.ba.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS