Nobel
VTKBIH
Proizvodi iz BiH na sajmu prehrane “WorldFood Moscow 2017”
Objava: 14.9.2017 / 08:52
Prikaza: 109
Autor: Manager.ba
Proizvodi iz BiH na sajmu prehrane “WorldFood Moscow 2017”
0

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, organizirala je izlaganje kompanija iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda – WorldFood Moscow 2017, koji se održava od 11. – 14. rujna 2017.godine u Moskvi (Ruska Federacija).

Na štandu Bosne i Hercegovine izlažu kompanije Malo Sunce Mostar, MBA Centar Sarajevo, Zerra Investment Group (Hepok Mostar i Bosnaplod Brčko), Halilović Sarajevo i Elmar Trebinje. Pored navedenih kompanija, Vanjskotrgovinska komora BiH je na štandu organizirala info pult na kojem se posjetitelji mogu informirati o privredi Bosne i Hercegovine i mogućnostima za suradnju, te o kompanijama iz oblasti prehrambene industrije.

WorldFood Moscow je značajan međunarodni događaj za industriju hrane i pića i predstavlja odličnu priliku za promociju proizvoda na ruskom tržištu. Svake godine sajam privuče ogromnu publiku veletrgovaca, distributera i trgovaca.

Očekuje se da će posjeta ovom prestižnom sajmu rezultirati povećanjem izvoza, kako kompanija koje izlažu tako i ukupnog izvoza prehrambenog sektora Bosne i Hercegovine.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS