Nobel
SARAJEVO
Potvrđeno: Al Thani kupio veći dio Bosmala za 35,2 milijuna KM
Objava: 5.9.2017 / 09:24
Prikaza: 158
Autor: Manager.ba/Klix.ba
Potvrđeno: Al Thani kupio veći dio Bosmala za 35,2 milijuna KM
0

Iz Općinskog suda u Sarajevu je zvanično potvrđeno da je firma Al Thani d.o.o. Sarajevo za 35,2 milijuna KM kupila veći dio prostora u stambeno-poslovnom kompleksu Bosmal u Sarajevu, piše Klix.ba.

Jedan od članova katarske kraljevske obitelji Al Thani, Shaikh Zayed Mohammed bin Zayed koji živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kupio je veći dio prostora Bosmala od UniCredit banke d.d. Mostar.

U Općinskom sudu kažu da je okončan izvršni postupak, a zajedničkim podneskom od 7. lipnja 2017. godine tražilac izvršenja, izvršenik i založni povjerilac Bank Islam Malaysia Berhad, obavijestili su sud da su postigli sporazum da se nekretnine koje su predmet izvršenja u ovom izvršnom postupku prodaju neposrednom pogodbom. Sud je utvrdio da su ispunjeni zakonski uvjeti za ovaj način prodaje i istoj pristupio.

"Izvršni postupak je okončan prodajom nekretnina pobliže opisanih u zaključku ovoga suda od 09. lipnja 2017. godine, putem neposredne pogodbe za iznos 35.204.940,00 KM, dosadašnje vlasništvo izvršenika Bosmal d.o.o. Sarajevo kupcu Al Thani d.o.o. Sarajevo, a u skladu sa Zakonom o izvršnom postupku Federacije BiH", rekli su iz Općinskog suda u Sarajevu.

Prema podacima sa Registra poslovnih subjekta BiH osnivači firme su Al Thani Companies Group (Ujedinjeni Arapski Emirati) i BCC Management d.o.o. (Sarajevo). Zanimljiva je informacija da se sarajevska firma BCC Management nalazi u vlasništvu bivših vlasnika Bosmala, odnosno obitelji Šabanović.

Firma Al Thani d.o.o. Sarajevo osnovana je u studenom prošle godine sa osnivačkim kapitalom od četiri tisuće KM (dvije tisuće KM Al Thani Companies Group i dvije tisuće KM BCC Management). U dijelu koji se odnosi na upravu, navedeno je ime Edine Karasuljić (direktorica).

Podsjećamo, na prodaju je stavljen 231 stan, 97 u kuli A i 134 u kuli B, 371 garaža, odnosno parking mjesto, te 46 poslovnih prostora i restorana. Kako je ranije najavljeno, ukupno se na prodaji našlo 648 etažnih jedinica u vrijednosti od 83.404.831 KM, ukupne površine 43.915,46 metara kvadratnih.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS