Nobel
INVESTICIJE
Na Sokocu počela gradnja hotela sa 20 soba za visinske pripreme sportaša
Objava: 8.9.2017 / 15:45
Prikaza: 164
Autor: Manager.ba/Klix.ba
Na Sokocu počela gradnja hotela sa 20 soba za visinske pripreme sportaša
0

Na Sokocu je počela izgradnja hotela vrijednog više od 1.000.000 KM sa svim pratećim sadržajima za sportsko-rekreativni turizam.

Investitori Milan Jolović i Milan Ćebić planiraju da hotel bude završen do Međuopćinskih omladinskih sportskih igara koje će biti održane na Sokocu u ljeto 2019. godine.

Jolović je rekao Srni da će hotel nositi četiri zvjezdice i da će, prije svega, biti prilagođen za boravak vrhunskih sportaša koji budu dolazili na visinske pripreme na šire područje Romanije.

"Sokolac ima izuzetne prirodne pogodnosti i potrebnu sportsku infrastrukturu za visinske pripreme sportaša, ali mu više od 15 godina nedostaje kvalitetan smještaj za goste sportaše", kaže Jolović.

On je naveo da će hotel imati 20 soba sa ukupno 50 ležaja, restoranski dio, igraonicu, kafić i wellnes centar sa suvremenom teretanom, bazenom, dvije finske saune, slanu sobu i jacuzzi.

Jolović smatra da Sokolac treba da usmjeri svoj razvoj ka sportsko-rekreativnom turizmu, tranzitnom i lovnom turizmu, jer ima sve prirodne preduvjete za to.

Hotel će, kako planiraju investitori, imati površinu 1.300 metara kvadratnih, visoko prizemlje i tri kata, a bit će izgrađen u tradicionalnom planinskom stilu prilagođenom suvremenim trendovima i potrebama gostiju.

Objekt će biti otvaran fazno, pa će do sljedećeg ljeta, nadaju se investitori, biti u funkciji prizemlje, a do kraja svibnja 2019. godine suvremeni restoran i sobe za goste.

Investitori obećavaju novih 15-20 radnih mjesta i ističu da su dobili značajnu podršku u realizaciji ovog projekta od lokalne uprave na Sokocu i Elektrodistribucije Pale.

Sokolac više od 15 godina nema nijedan hotel u funkciji, već samo desetak soba u okviru dva ugostiteljska objekta u gradu.

Nedaleko od budućeg hotela su nova Sportska dvorana se pet igrališta u blizini, nogometni stadion sa tartan stazom i pratećim objektima, a na udaljenosti od jednog kilometra i uređena trim staza.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS