Nobel
INOVACIJE
Mostarski studenti mašinstva stvaraju novi bolid za natjecanja
Objava: 14.9.2017 / 09:01
Prikaza: 192
Autor: Manager.ba/Klix.ba
Mostarski studenti mašinstva stvaraju novi bolid za natjecanja
0

Projekt Formula Student u kojem studenti mašinstva sa Sveučilišta u Mostaru predstavljaju našu zemlju širom Europe dobio je vrijednu donaciju u vidu amortizera za svoj novi bolid.

Ispred studenata za vrijedan poklon zahvalio se Filip Sabljić student druge godine naglasivši da im mnogo znači što ih sponzorira domaća firma.

"Ovaj iznos znači da ćemo moći puno brže realizirati drugi Formula student bolid u Bosni i Hercegovini i nadamo se ostvariti više uspjeha nego sa prethodnim bolidom. Nadamo se da će naš bolid biti gotov do prvog mjeseca naredne godine. Već je gotov 3D model i dizajn će uskoro izaći u medijima i našoj Facebook stranici", kazao je Filip Sabljić, ispred FSRacing Teama.

Kompanija Sim Impex iz Banje Luke proslavila je svoj prvi rođendan poklonivši dio iz svoje Sachs prodajne linije, vrijedan deset tisuća KM.

Donaciju studentima uručio je Ljubiša Ratković, direktor prodaje Sim Impexa kazavši da je kompanija i ranije mnogo ulagala u zajednicu u kojoj posluje, da će to raditi i u budućnosti.

"Naročito smo ponosni kad imamo prilike podržati mlade ljude, znanje i želju da promoviraju pozitivne vrijednosti putem nauke i talenta. Želimo da u nama vide prijatelja svi mladi talenti koji čine našu budućnost svjetlijom, koji su svojevrstan garant boljeg života na ovim prostorima", kazao je Ratković, dodavši da bi bilo dobro da si oni koji posluju u privatnom sektoru djeluju društveno odgovorno u različitim sferama.

Ispred poslovnice bio je parkiran i poglede znatiželjnih privlačio studentski bolid koji je izradila prošla generacija studenata, koji je na europskom natjecanju u Pragu zauzeo 19. mjesto.

Projekt Formula Student, najveći je studentski projekt u oblasti motornih sportova i studentskih inovacija u Europi, kojem je zadatak osmisliti, konstruirati, marketinški razviti i izraditi jednosjedni trkaći bolid za natjecanja diljem Europe.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS