Nobel
AUTOMOBILI
Mercedes-Benz EQ A - električni koncept u kompaktnom pakiranju
Objava: 5.9.2017 / 08:32
Prikaza: 150
Autor: Manager.ba/autonet.hr
Mercedes-Benz EQ A - električni koncept u kompaktnom pakiranju
0

Mercedes je objavio službeni teaser svog novog konceptnog modela koji će premijerno biti predstavljen na skorašnjem frankfurtskom auto sajmu. Riječ je o modelu iz linije EQ, a sukladno ranijoj najavi riječ je o modelu kompaktnih dimenzija što dokazuje i njegova oznaka - A.

Podsjetimo, prvi model iz EQ linije je bio SUV pod nazivom Generation EQ predstavljen prošle godine u Parizu, a ovaj frankfurtski model najavljuje manji električni hatchback koji se ne čini pretjerao udaljenim od buduće produkcijske verzije. Drugim riječima, koliko je vidljivo iz priloženog teasera jedino maska djeluje salonski, a ostatak vozila bi više-manje sutra mogao na cestu.

Tehnički podaci o ovom vozilu za sada nisu poznati, no moguće je da dijeli platformu i pogonski sklop s ranijim SUV-om kojeg su pokretala dva električna motora kombinirane snage od oko 400 KS i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm, uz autonomiju od oko 500 km. Mada za očekivati je da bi hatchback mogao biti i nešto slabiji jer uistinu nema potrebe za tolikom snagom.

Produkcijska verzija oba modela bi na tržište trebala stići za koju godinu te će zajedno s ostalim mercedesovim električnim novitetima činiti modelnu liniju pod oznakom EQ.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS