Nobel
INVESTICIJE
Jahorina obara rekorde i investira dodatnih 10 milijuna KM
Objava: 11.9.2017 / 14:25
Prikaza: 117
Autor: Manager.ba/Federalnatv
Jahorina obara rekorde i investira dodatnih 10 milijuna KM
0

Prošli vikend na Jahorini je zabilježen rekordan broj turista i definitivno je ova planina počela da živi i ljeti. Da bi privukli još više turista tijekom cijele godine u Olimpijskom centru Jahorina planiraju nova ulaganja u unaprjeđenje ponude. Skupština akcionara odlučila je odobriti kreditno zaduženje od 10 milijuna maraka.

“Novac će, prije svega, biti uložen u staze, jer da biste investirali u sistem osnježavanja, moraju prvo postojati staze, koje su u jako lošem stanju“, kaže Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, prenosi Federalna TV.

Kada se osigura sistem za osnježavanje, Jahorina će imati više od 130 dana za skijanje, a trenutno raspolaže sa 60 dana skijanja. Cilj uprave je da planina živi 365 dana u godini, jer ove godine ljetna sezona je bila veoma uspješna.

“Svake godine se vidi napredak u poboljšanju ljetnje sezone, kako u samim sadržajima tako i u broju gostiju. Vjerovatno su i visoke temperature utjecale na to, ali i sam trend u turizmu da gosti sve više izlaze na planinu, koriste prirodne resurse koje BiH ima“, ističe direktor hotela Termag Dragan Jakić.

Tišina, čist zrak, šetnja, samo su neki od razloga kojim je olimpijska ljepotica privukla turiste. Najviše gostiju ima iz bivših jugoslovenskih republika, ali svake godine se povećava broj ljudi iz čitavog svijeta, pa su, iako nije sezona, jahorinski hoteli prilično popunjeni.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS