Nobel
POSAO
Dva javna poziva za zapošljavanje u TK: Na raspolaganju više od 4 milijuna KM
Objava: 8.9.2017 / 09:56
Prikaza: 122
Autor: Manager.ba
Dva javna poziva za zapošljavanje u TK: Na raspolaganju više od 4 milijuna KM
0

Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona je početkom godine provela projekt zapošljavanja u vrijednosti od 3 milijuna KM. Novac koji nije iskorišten u tom projektu, preusmjerit će se na novi, za koji će se javni poziv raspisati već u ponedjeljak, 11. rujna.

Riječ je o oko 700.000 KM preostalih od prethodnog projekta, realiziranog početkom godine. Toj cifri će biti dodato oko 80.000 KM od projekta samozapošljavanja.

Takođe, polovinom listopada planiran je još jedan program zapošljavanja, koji će provesti Vlada FBiH s Federalnim zavodom za zapošljavanje od kojeg bi Tuzlanski kanton, za ove namjene, trebalo dobiti oko 3,5 milijuna KM.

– Vlada FBiH zajedno s UO Federalnog zavoda za zapošljavanje odobrila je oko 16 milijuna KM za zapošljavanje i samozapošljavanje. U Tuzlanskom kantonu, kao najvećem u Federaciji, nadamo se oko sumi od 3,5 milijuna KM – rekao je Senad Muhamedbegović, direktor JU Služba za zapošljavanje TK.

Riječ je o takozvanom plus programu o kojem se razgovaralo, između ostalog na sastanku predstavnika kantonalnih službi za zapošljavanje u Goraždu.

S obzirom na to da su različiti programi zapošljavanja u fazama pripreme ili realizacije, i poslodavci su sugerirali određene izmjene po pitanju prijava. Tako su planirane olakšice kod samozapošljavanja, gdje osoba treba biti najmanje jedan dan prijavljena na evidenciji Službe za zapošljavanje, kako bi učestvovala u ovim programima.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da se programi, koji nisu pokazali poseban učinak, u narednom periodu drugačije kreiraju ili da se promijeni način prijavljivanja.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS