Nobel
DOW JONES INDEKS
Coca-Cola HBC proglašena globalnim liderom u održivom poslovanju
Objava: 13.9.2017 / 09:46
Prikaza: 206
Autor: Maanger.ba/Fena
Coca-Cola HBC proglašena globalnim liderom u održivom poslovanju
0

Coca-Cola HBC, vodeća kompanija za punjenje proizvoda društva Coca-Cola Company, u okviru indeksa održivog razvoja Dow Jones proglašena je globalnim liderom u održivom poslovanju u kategoriji proizvođača napitaka, četvrtu godinu zaredom. Ostvarivši izvrsne rezultate u održivom poslovanju u 2016. godini, posebno u područjima radnih praksi, strategije za tržišta u razvoju, zdravlja i prehrane te zaštite okoliša, kompanija je postigla ukupan rezultat od 90 bodova, što je za 38 bodova iznad prosjeka industrije.

Naši rezultati su u 2016. bili do te mjere dobri da Coca-Cola HBC danas nije samo predvodnik industrije pića, nego je preuzela vodstvo u cijeloj industrijii hrane, pića i duhana prema Dow-Jonesovu indeksu. To je prvi put da smo primili to još važnije priznanje za vodstvo u održivosti.

U tijeku godine Coca-Cola HBC je nastavila s fokusom na daljnje smanjenje svog utjecaja na okoliš i podsticanje pozitivnih promjena, u suradnji sa svojim partnerima, razvijajući održiv lanac vrijednosti i pružajući podršku zajednicama u unaprjeđenju kvaliteta života.

Nadovezujući se na unaprjeđenja postignuta proteklih godina, količina vode utrošena na proizvodnju jednog litra napitka u 2016. godini smanjena je za 3%. Omjer utrošene energije također je smanjen, za 5%, što znači da je kompaniji potrebna manja količina energije za proizvodnju jednog litra napitka. U 2016. godini reciklirano je 37% ambalaže plasirane na tržište.

Coca-Cola HBC opslužuje blizu 600 milijuna potrošača na 28 razvijenih tržišta, tržišta u razvoju i tržišta u nastajanju, na tri kontinenta. Kompanija je u tijeku 2016. godine uložila 7,3 milijuna eura, 1,6 posto svoje dobiti prije odbitka poreza, u brojne inicijative za poboljšanje uslova života u zajednici, s fokusom na upravljanje okolišem i upravljanje vodnim resursima te razvoj mladih, u partnerstvu s više od 294 nevladine organizacije.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS