Nobel
CRNA GORA
Arapi kupili tivatsku luku Bijela za 2,65 milijuna eura
Objava: 14.9.2017 / 08:37
Prikaza: 72
Autor: Manager.ba/Biznis.ba
Arapi kupili tivatsku luku Bijela za 2,65 milijuna eura
0

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić donio je odluku kojom odobrava prodaju koncesijskog kruga konzorciju koji čine Adriatik Marinas i Damen za 2,65 milijuna eura.

Odluku je jučer poslao konzorciju službenom poštom.

Adriatik Marinas je vlasnik Porto Montenegra, dok je Damen nizozemska firma koja se bavi remontom i brodogradnjom i jedna je od uspješnijih u svijetu na tom polju.

“Povjeritelji imaju pravo žalbe na odluku koju sam donio. Ako se nitko ne bude žalio, odluka postaje pravosnažna, nakon čega se potpisuje ugovor sa konzorcijem, koji ima 70 dana nakon potpisivanja ugovora da uplati novac. Konzorcij je obvezan da potpiše ugovor i uplati novac”, rekao je za Dan Ostojić.

Za 2,65 milijuna eura vlasnici tivatske marine i njihovi partneri iz Nizozemske dobijaju svu imovinu u koncesijskom krugu osim upravne zgrade. Dobijaju i opremu koja je usko vezana za te objekte.

Adriatik marinas i Damen planiraju da se u Bijeloj bave remontom jahti i megajahti. Oni su jedini dostavili ponudu za dodjelu koncesije za privredno korištenje luke Bijela.

Koncesiju daje Vlada i to na 30 godina uz obavezno minimalno ulaganje od 20 milijuna eura.

Vlasnici Porto Montenegra od prošle godine su Investment Corporation of Dubai (ICC). Oni su od Pitera Manka i njegovih partnera otkupili kompletan udio u firmi Adriatik Marinas.

U Bijeloj bi trebalo da bude zasposleno oko 100 radnika.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS