Nobel
POSLOVNI SAVJETI
8 zajedničkih osobina svih self-made milijunaša
Objava: 14.1.2017 / 07:00
Prikaza: 3810
Autor: Dijana Perić
8 zajedničkih osobina svih self-made milijunaša
0

Kada je u pitanju poslovni svijet, inspiraciju pronalazimo na razne načine. Od poslovnih knjiga, preko konferencija i predavanja, do članaka koji nam otkrivaju rutinu omiljenih nam i inspirativnih managera.

Iako je ponekad dosta teško pronaći jedinstvenu formulu za uspjeh, motiviranost i produktivnost, znanstveno dokazano, pojedine osobine pomažu da razvijete svoj talent i pokažete svoje mogućnosti. Ovo su neke od njih:

#Oni se bude rano ujutro
Nažalost, dan nema dovoljno sati da bismo obavili sve što trebamo. Ujutro imate najveći stupanj koncentracije i produktivnost i iskoristite ga najbolje na svijetu. Prve jutarnje sate koristite za čitanje, vježbajte, pišite ponude...na vama je da odaberete.

#Oni čitaju
Čitanje vam pomaže da učite, otvorite vaš um za potpuno nove stvari, ali i da bolje razumijete sve što se događa oko vas. Knjige će vam pokazati i kako se nositi sa određenim poteškoćama, dati vam korisne lekcije i uz to, pomoći vam da se riješite stresa.

#Oni vježbaju
Zdrav um živi u zdravom tijelu. Tjelovježba je odlična hrana i za vaše tijelo, ali i mozak.

#Oni imaju (ili su imali) mentore
Oni pozitivno utječu na vašu svakodnevnicu i s vama dijele vrijedne lekcije uz koje se lakše nosite sa svim izazovima na vašem putu do uspjeha.

#Oni slijede svoju strast
Ukoliko ste strastveni prema onome što radite, više ćete se truditi i zalagati za vaš uspjeh.

#Oni se druže sa uspješnim ljudima
Ovo je isto odličan način da dobijete dodatnu inspiraciju, učite, ali i da izađete iz svoje zone ugode i da konstantno radite na svim svojim vještinama.

#Oni vjeruju u sebe
I svoje ideje. Jer ako vi ne vjerujete, tko onda hoće?

#Oni su svjesni svojih pogrešaka
Redovito se prisjećaju svih svojih projekata, koraka koje su napravili tijekom njih i ukoliko su učinili nešto pogrešno, uče iz tih lekcija.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS