Nobel
POSLOVNI SAVJETI
6 lekcija o prezentacijskim vještinama koje možete naučiti od TED govornika
Objava: 9.9.2017 / 14:15
Prikaza: 274
Autor: Dijana Perić
6 lekcija o prezentacijskim vještinama koje možete naučiti od TED govornika
0

 Prirodno stidljiv i povučen, Simon je danas jedan od inspirativnijih govornika koji se na pozornici ponaša kao da je doma. Iako je, kako sam priznaje, na zabavama često stajao sa strane i bojao se uopće pojaviti se sam, danas je jedan od 3 najpopularnija TED govornika koji zahvaljujući svom optimizmu ima više od 22 milijuna video pregleda na svom YouTube kanalu.
Kako je on usavršio vještinu javnog nastupa i kojim se savjetima vodi prilikom prezentacija, saznajte u nastavku.

#Nemojte odmah početi s prezentacijom
Mnoge osobe čim dođu na pozornicu krenu sa svojom prezentacijom zbog osjećaja nervoze i nesigurnosti. Puno bolja opcija jeste da dođete do djela pozornice, duboko udahnete i krenete. Tako ćete i vi biti sigurniji u ono što pričate i imati potpunu pozornost publike.

#Uvijek slušateljima dajte vrijednost
Dakle, nemojte svoju prezentaciju bazirati na prodaji artikala, privlačenju pratitelja na vaše društvene mreže pod svaku cijenu... Uvijek pripremite priču o vašem brandu, dajte im vrijednost, pokažite im kako im činite svakodnevnicu ljepšom, inspirirajte ih.

#Kontakt očima je itekako važan
Tijekom prezentacije, gledajte u oči jedan dio publike. Završite rečenicu i krenite se obraćati drugom djelu. „Tako ćete imati stvarni razgovor s vašom publikom. Ne govorite njima, nego s njima.“

#Pričajte nevjerojatno polako
I iako se vama čini da pričate presporo, osobi koja vas treba pratiti i razumijeti svaku vašu riječ to savršeno odgovara. Poigrajte se i s pauzama – kako biste probudili iščekivanje kod slušatelja.

#Pretvorite nervozu u uzbuđenje
Ovaj trik pomoći će vam da se osjećate sigurnije i samopouzdanije – da uživate u svojoj prezentaciji i veselite se svakom njenom djelu.

#Zahvalite se
Na vremenu, komunikaciji, komentarima. Kada vam publika daruje pljesak, morate im uzvratiti gestu.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS